Celebs

Flor Koninckx opnieuw onder vuur voor verkeersfout

Print

Flor Koninckx opnieuw onder vuur voor verkeersfout

Flor Koninckx was jarenlang het uithangbord van 'Kijk Uit', het verkeersprogramma op Eén. Maar in zijn imago als verkeersdeskundige kwamen enkele flinke deuken na een positieve alcoholtest. Nu ligt de man opnieuw onder vuur voor een foto van zijn verkeerd geparkeerde auto.

Boosdoener van dienst is Billy Reynders. De Open VLD-politicus nam een foto van de verkeerd geparkeerde terreinwagen van Flor Koninckx en plaatste die foto vervolgens op zijn Facebookpagina. Geoorloofd vindt de man zelf, want "als je pleit voor een verkeersvrije binnenstad, en dan zelf in de stad rondrijdt in zo'n wagen en ook nog eens fout parkeert…"

Koninckx is zich van geen kwaad bewust. "Dit zegt meer over de man die de foto maakte dan over de feiten zelf. Als dit het niveau is waarop men politiek wil voeren, dan heb ik daar bedenkingen bij. Ik ga zondagvoormiddag mijn broodjes ophalen bij de bakker. Die staan altijd klaar en ik moet dus maar even in en uit de wagen wippen. Dat ik zo'n zware wagen heb, is enkel uit professionele overwegingen. Ik verhuur reactiesnelheidsmeters en crashtesttoestellen. Die moet ik kunnen verplaatsen", aldus Koninckx in een krant van Corelio.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN