Finalisten FrappantPOP: Dóttir Slonza

Print
Op zaterdag 3 december vindt de apotheose plaats van FrappantPOP, het Antwerpse muziekconcours voor jong talent uit de regio. De voorbije weken vonden de voorrondes plaats en werd het kaf van het koren gescheiden.

Van de 36 bands die deelnamen blijven er uiteindelijk achts bands over die het op 3 december elkaar de loef moeten proberen af te steken in muziekcentrum Trix.

GVA.be wil in de aanloop naar de finale haar lezers laten kennismaken met de finalisten, die binnenkort misschien wel een doorbraak forceren zoals eerdere deelnemers als School is Cool en The Mojo Filters.

De komende dagen stellen we de acht kandidaat-winnaars aan u voor via een videoverslag. Vandaag is de beurt aan Dóttir Slonza, het speelse popcollectief rond de Antwerpse Izja Rutten.

Dóttir Slonza

Wie? Geesteskind van de Antwerpse Izja Rutten en bevriende muzikanten, “vreemde snuiters op een niet alledaags instrumentarium”. Met leden van School Is Cool, A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen en BVBA De Backer.

Wat? “Breekbare, meerstemmige popliedjes met een asymmetrisch randje”, en met titels als ‘I am a cat’ en ‘Thee genne naam’.

Invloeden? “Troebel appelsap, poezen, baarden, nacht'lijk gedwaal, koffie, tijgerpistolets, whisky, houtvuurgeur in truien, een combinatie van het voorgaande en schapenvel.”

Palmares? Tal van voorprogramma’s en kleinere optredens, onder meer in Trix en tijdens de Zomer Van Antwerpen.

Online? Dóttir Slonza

MEEST RECENT