Lier800 stelt feestprogramma voor

Lier800 stelt feestprogramma voor

Lier800 stelt feestprogramma voor

Print
Lier - Volgend jaar viert Lier het feit dat het 800 stadsrechten bezit. Het was Hendrik I van Brabant die in 1212 het recht aan Lier verleende om zich voortaan stad te noemen. Dat wilde het Lierse stadsbestuur niet zomaar laten voorbijgaan.

De festiviteiten rond 'Lier 800' duren vier weken en vijf weekends. "Het startschot geven we op vrijdag 27 april op de vernieuwde Grote Markt. Die wordt dan meteen feestelijk geopend. Daarna verschuiven de activiteiten naar de Vismarkt, waar we de honderd jaar oude platbodem Jan Korneel te water laten. Op de Vismarkt evoceren we de de sfeer van zo'n eeuw geleden", vertelt Peter Claes, voorzitter van de vzw Lier800.

Het openingsweekend zorgt verder voor onder meer een humorfestival met stand-upcomedians en een loopwedstrijd tussen Leuven en Lier. Hiermee wordt herinnerd aan het feit dat Lier destijds voor een schapenmarkt koos, waardoor de universiteit naar Leuven ging.

Het tweede weekend vindt plaats onder de noemer 'Open Poortenweekend'. Tijdens dit weekend hopen de organisatoren op de komst van vele honderden Lierenaars die naar elders in de wereld verhuisd zijn. Er wordt ook nauw samengewerkt met de Tweede Artillerie. "Dat bataljon zorgt onder meer voor een taptoe, een statische tentoonstelling en een dynamische show", verklapt Peter Claes.

Daarna volgen het Stilteweekend en het Toekomstweekend. Het feest eindigt met het Apotheoseweekend (24-27 mei). Hierin wordt het programma van Lier Feest geïntegreerd, met onder meer de verenigingenmarkt en Zimmerrock. Op zondag 27 mei trekken er 800 schapen door de stad en 's avonds is er een groot volksbal.

Ook tussen de vijf weekends is er in Lier van alles te doen. U hebt dan de keuze uit een historisch, culinair en natuurlijk parcours.

Het volledige programma vindt u op www.lier800.be.

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio