Simaeys  "Kan nog niet
 zonder pijnstillers"

Simaeys Kan nog niet zonder pijnstillers

Simaeys "Kan nog niet zonder pijnstillers"

Print
Jeroen Simaeys brak begin oktober zijn teen. Op twee plaatsen. "Ik voel nog steeds meer pijn dan ik zou willen, maar als ik moet wachten tot die helemaal weg is, sta ik veel te lang aan de kant", aldus Simaeys.

Zou je al een wedstrijd kunnen spelen?
"Niet zonder pijnstillers. Woensdag (gisteren, nvdr) trainde ik met Dafalgan en een onstekingsremmer, dat ging goed. Vrijdag herneem ik met de beloften in Beerschot. Een verdovende injectie zal dan nodig zijn. Maar ik kan die pijnstillers niet blijven nemen, anders hebben ze geen effect meer."

Dinsdag staat tegen Leverkusen de allerlaatste match in de Champions League op het programma. Haal je die?
"Dat wordt erg nipt. Conditioneel is er geen probleem, ik heb mijn conditie onderhouden en ik sta snel weer op scherp. Maar dinsdag komt er al heel snel aan."

Er is veel gebeurd sinds 5 oktober, hoe heb je die periode langs de zijlijn beleefd?
"Het was moeilijk voor me, want als je geblesseerd bent, is er toch een afstand met de jongens die wel spelen. Ik moet toegeven dat ik het erg vond om die Champions League-matchen te missen, die zijn toch apart."

Heb je gevloekt toen je Racing zag verliezen?
"Eerlijk gezegd: als je zelf in de lappenmand ligt, hoop je niet dat ze elke wedstrijd winnen met 9-0. Maar je hoopt wel dat ze het goed doen, natuurlijk. Na de wedstrijd tegen Valencia was ik ook kapot."

Voor de winterstop duiken jullie best weer de top zes in.
"Dat is de bedoeling. Ik ben benieuwd hoe de groep zal reageren als we ons weer op één doel - de competitie - kunnen focussen. Dat zal sommige jongens deugd doen. Want het staat vast dat de Champions League ons punten gekost heeft."

KLi

Meer voetbalnieuws