Meersman van FdJ naar Lotto Belisol

Meersman van FdJ naar Lotto Belisol

Meersman van FdJ naar Lotto Belisol

Print
Gianni Meersman rijdt de volgende twee seizoenen voor Lotto Belisol. Dat maakte de Belgische formatie woensdag bekend.

Meersman, die maandag 26 wordt, werd in 2007 prof bij Discovery Channel. Van 2008 tot 2011 reed hij voor FdJ (La Française des Jeux). "Na een periode in Franse dienst is het verfrissend om terug voor een Belgisch team te kunnen rijden", zegt Meersman in een communiqué van Lotto Belisol. "Tijdens de eerste contacten met ploegleiding en ploegmakkers merk ik alvast het enorme verschil op qua mentaliteit. Ik ben aangenaam verrast van de sterke teamspirit die deze groep uitstraalt. Het terugvinden van streek- en generatiegenoten binnen de ploeg doet me enorm veel deugd en ik kijk dan ook vol ambitie uit naar de ploegstages en de eerste koersdagen."

"We zijn erg blij om Gianni Meersman in ons team te kunnen verwelkomen", reageert manager Marc Sergeant. "De afgelopen seizoenen heeft hij ondanks enkele fysieke problemen bewezen tot de betere Belgische renners te behoren.

Zijn tweede plaats op het BK in Hooglede, na Philippe Gilbert, was daar een bevestiging van. Een renner met zijn potentieel heeft zijn plaats in ons team."

Meer sportnieuws