Gips noch dokter voor man met verzwikte voet

Print
Turnhout - Een man trok dinsdagnacht omstreeks 2 uur met een verstuikte enkel naar de spoedafdeling van het AZ Turnhout.
W.A. verstuikte zijn enkel na een uitstapje met familie naar Utopolis in Turnhout. Hij trok eerst naar de spoedafdeling van de campus Sint-Jozef, maar die is sinds enkele weken 's nachts niet meer open. Iedereen moet dan naar de campus Sint-Elisabeth. De man werd er naar eigen zeggen ontvangen door zeer vriendelijk personeel, maar op vlak van medische zorgen schort er volgens de betrokkene wel iets. De man beweert dat het verplegend personeel hem duidelijk maakte dat zijn verstuikte enkel beter in een gipsverband zou gestoken worden dan er een windel rond te doen.

Enkele minuten later kreeg de man te horen dat de gips op was en dat ze dan toch maar een windel moesten aandoen. "Vreemd uiteraard, maar het werd nog vreemder toen ik vroeg welke medicatie ik kan nemen", aldus betrokkene W.A.. "Ze raadden me een pijnstiller aan die wel enkel op doktersvoorschrift te verkrijgen was. Toen ik dan om een doktersvoorschrift vroeg, bleek er zogezegd geen dokter meer aanwezig te zijn. Toch ook vreemd voor een spoedgevallendienst?"

Het AZ Turnhout kon nog niet formeel reageren. "De man moet zeker onze ombudsdienst aanspreken, want dit moet uitgezocht worden. Mogelijk is er sprake van een misverstand, maar dat zullen we nagaan. Geen gipsverband zou inderdaad vreemd zijn. Misschien is er miscommunicatie in het spel? Dat er op dat moment geen arts was, dat is wel mogelijk. Een spoedarts kan immers ook net opgeroepen zijn voor een dringende ingreep of kan met de MUG mee zijn."

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio