Bouwvergunningen voor zwembad Stadspark

Print
Turnhout - De stad heeft een bouwvergunning gekregen voor twee technische bijgebouwen en het aanpassen van de inkom van het zwembad Stadspark.
De vraag is alleen of de werken ook daadwerkelijk gaan uitgevoerd worden, want alles is afhankelijk van de resultaten van de onderzoeken naar de waterlekken en de elektriciteit. Die onderzoeken zijn nog altijd niet volledig afgerond. De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), de beheerder van het zwembad, heeft ook al te kennen gegeven dat het pas een beslissing wil nemen wanneer duidelijk wordt verschaft over een financieel kostenplaatje.

Maar toch heeft het stadsbestuur/AGB proactief bouwaanvragen ingediend en ondertussen de vergunningen gekregen. Het gaat om een technische ruimte voor de luchtbehandeling en een technische ruimte voor de hoogspanning. Die komen respectievelijk achter het huidige complex en ernaast. Ook de inkom wordt aangepast. De draaideur verdwijnt en wordt vervangen door een systeem met een dubbele schuifdeur. De ene schuifdeur zal pas open gaan wanneer de andere weer toe is. De draaideur moest verdwijnen omdat die veel te traag werkte. Op drukke momenten moesten daardoor dikwijls de andere deuren ook open gezet worden met als gevolg dat de wind tot in de douches waaide.

Toon Verheijen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio