Verkeerschaos door betoging

Verkeerschaos door betoging

Verkeerschaos door betoging

Print
Wie morgen het openbaar vervoer moet gebruiken, kan maar beter voorzorgen nemen. Vanaf 6u ’s ochtends rijdt een groot deel van de bussen, trams en metro’s niet meer uit. Een gevolg van de grote vakbondsbetoging in Brussel tegen de aangekondigde besparingen.

Alleen wie met de trein naar het werk gaat, hoeft zich geen zorgen te maken. “De treinen móéten wel rijden om alle vakbondsmensen in Brussel te krijgen”, geeft Jos Digneffe van ACOD Spoor toe.

Maar al het andere openbaar vervoer belooft kommer en kwel. “Ga er maar van uit dat geen enkele provincie gespaard blijft”, zegt Astrid Hulhoven, woordvoerster van De Lijn. “Omdat de drie grote vakbonden de betoging steunen, zal de impact op het bus- en tramverkeer in Vlaanderen niet min zijn. We proberen ons voor te bereiden, maar we kunnen niet veel doen.”

Ook in Brussel en Wallonië dreigt verkeerschaos. In Brussel is morgen amper de helft van de metrolijnen beschikbaar, en maar één bus op de vijf zal uitrijden.

Ook andere openbare dienstverlening draait vrijdag op een laag pitje. De kans is groot dat u bijvoorbeeld geen post in de bus krijgt.

De Lijn, NMBS, MIVB en Bpost raden aan om via krant, radio en websites op de hoogte te blijven van de verkeersproblemen. Elk uur sturen ze updates door.

WB, PL

MEEST RECENT