Steve Stevaert neemt ontslag uit alle openbare mandaten

Steve Stevaert neemt ontslag uit alle openbare mandaten

Steve Stevaert neemt ontslag uit alle openbare mandaten

Print
Voormalig minister Steve Stevaert (57) neemt vandaag ontslag uit alle openbare mandaten . Het nieuws werd woensdag gebracht door Het Belang van Limburg en werd nu door Stevaert bevestigd. Hij wil weer tot rust komen na alle commotie omtrent zijn persoon in de voorbije weken.

Stevaert neemt ontslag uit onder meer Infrax, Interkabel en Publi T dat de aandelen van de lokale besturen in Elia beheert. Hij wilde gisteren geen enkel commentaar geven op zijn beslissing, tenzij dat hij nu zijn pensioen gaat aanvragen en zich terugtrekt uit het openbare leven om opnieuw een privéleven te hebben.

Steve Stevaert scheerde hoge politieke toppen als bestendig afgevaardigde, burgemeester van Hasselt, minister, sp.a-voorzitter en gouverneur van de provincie Limburg. Na zijn ontslag uit deze laatste functie combineerde hij publieke mandaten met bestuursfuncties in de privé. Voorts bleef hij - althans in een eerste fase - politiek actief, maar dan achter de schermen. Daardoor ontstond een indruk van belangenvermenging.

Het zorgde voor kritiek, ook in de pers, die alsmaar sterker werd nadat zijn naam ook viel in de omstreden verkoop van de Pukkelpopweide en de problemen bij de Hasseltse politie. Zijn reputatie werd helemaal aan diggelen geslagen door een vreemd verhaal van seksuele afpersing.

In dat verband ontkende Steve Stevaert gisteren in een mededeling met klem dat zijn vriend en advocaat Stijn Butenaerts hierin een rol zou spelen.

ED