Crevits ontkent 'boycot' nieuw verkeersbord

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits ontkent dat het Vlaamse gewest een nieuw verkeersbord voor fietsers zou boycotten. Ze weerlegt daarmee een stelling van Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld).

pirombouts

Volgens Keulen zou het Vlaamse gewest een nieuw verkeersbord boycotten. Het gaat om het verkeersbord dat fietsers toelaat om aan een kruispunt met rood licht rechts af te slaan. De 'boycot' van het Vlaams gewest toont volgens Keulen "voor de zoveelste keer aan dat het niet botert tussen federaal staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) en Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V)".

Geen boycot

Het kabinet-Crevits weerlegt de stelling van Keulen. "Eerst en vooral gaat het niet om een voorstel van staatssecretaris Schouppe, maar om een wetsvoorstel van de Kamer. Bovendien gaat het helemaal niet om een boycot. We hebben alleen in ons advies over het voorstel gesteld dat wij meer geloven in infrastructurele maatregelen."

"Als men toch wil doorgaan met het verkeersbord, vragen we een aantal verduidelijkingen. Dat is het enige wat in ons advies staat", zo is te horen op het kabinet-Crevits.

Vastgoed

Jobs in de regio