Werkgroep Het Rondpunt gaat van start

Werkgroep Het Rondpunt gaat van start

Werkgroep Het Rondpunt gaat van start

Print
Wijnegem - Donderdag ging werkgroep Het Rondpunt van start. In de afgeladen parochiezaal 'T Candoncklaer kwamen mensen uit Wijnegem, Wommelgem en Deurne samen om de gevolgen van de ondertunneling van de R11 te bekijken.
Vooral de uitbreiding van het rondpunt van Wommelgem baart de omwonenden grote zorgen. Er bleek op de bijeenkomst een grote behoefte te zijn aan duidelijkheid en cijfers. En er was ook een bezorgdheid voor toename van lawaai en fijn stof. De aanwezigen stelden ingrepen voor om het rondpunt te overkappen of een snelheidslimiet in te voeren. En ook de ondertunneling van E34/E313 werd aangekaart. De nieuwbakken werkgroep besloot dat het noodzakelijk is om grondig met cijfers aan te tonen wat ondertunneling van de R11 oplevert voor de verkeersproblemen en leefbaarheid op en rond de Antwerpse Ring. Hoeveel procent van het autoverkeer op de Ring zal de tunnel onder de Krijgsbaan gebruiken?

Initiatiefneemster Lous Wijn blikt tevreden terug: "Er blijkt nood aan een duurzame visie. Mensen willen garanties dat de ondertunneling van de Krijgsbaan in een dichtbewoond gebied een oplossing biedt voor de enorme problemen bij de Ring. Ondertussen wordt gezegd dat zo'n 80 bedrijven en huizen bij het Rondpunt onteigend zullen worden. Dat betekent dat men in nog veel meer huizen en bedrijven wakker ligt van de vraag of het nog zin heeft het dak te herstellen of te investeren." De werkgroep wil deze informatie meenemen naar de volgende provinciale klankbordgroep over de R11.

Info: monballieuwijn@hotmail.com of steven@huisbaeyens.be

Wilfried Defillet

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio