'7 Wonders' wint Gouden Ludo voor beste gezelschapsspel

'7 Wonders' wint Gouden Ludo voor beste gezelschapsspel

'7 Wonders' wint Gouden Ludo voor beste gezelschapsspel

Print
Het kaartspel "7 Wonders" van uitgever Repos Production heeft vrijdagavond de Gouden Ludo 2011 gewonnen. Dat is een Vlaamse prijs die het beste gezelschapsspel van het voorbije jaar onderscheidt. Het spel heeft ook al een twintigtal internationale bekroningen op zijn palmares staan.

De winnaar werd door 25 gezelschapsspellenclubs verkozen uit vier genomineerden. De andere kanshebbers waren "Asara" (uitgeverij Ravensburger), "Dobble" (Asmodee) en "Imperial 2030" (The Game Master). Het gaat nog maar om de derde editie van de Gouden Ludo. "7 Wonders" volgt op de erelijst "Pandemie" (2009) en "Hoogspanning" (2010) op.

In "7 Wonders" staat elke speler aan het hoofd van een grote stad uit de Klassieke Oudheid. Het doel van het spel is één van de zeven wereldwonderen te bouwen door het tactisch kiezen van speelkaarten. Er moet telkens gekozen worden tussen grondstoffen, geld, overwinningspunten en andere voordelen. Op het einde van elk te doorlopen tijdperk vinden ook militaire confrontaties plaats. Het zou een "erg vlot spelend" tactisch kaartspel zijn, ondanks dat het met maar liefst zeven personen tegelijk kan worden gespeeld.

De Gouden Ludo is een initiatief van Forum-Federatie ter promotie van het gezelschapsspel als cultuurproduct. De uitreiking vond dit jaar plaats in gemeenschapscentrum Den Boomgaard in Broechem bij Ranst. Daar werd vrijdag ook een nocturne gehouden rond gezelschapsspelen, naar aanleiding van de twaalfde editie van de dagen van het gezelschapspel, die er later dit weekend eveneens plaatsvinden.

Foto Repos Production

MEEST RECENT