Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mechelen neemt maatregelen tegen bezoek Sharia4Belgium aan jeugdcentrum

Het Mechels stadsbestuur bereidt maatregelen voor naar aanleiding van het bezoek van leden van Sharia4Belgium aan het jeugdcentrum ROJM in de Edgar Tinelstraat. Enkele dagen geleden lekte een YouTube-filmpje uit waarop te zien is hoe leden van de extremistische islambeweging zieltjes proberen te winnen in het jeugdcentrum.

jrosquin

"Het college neemt deze berichten zeer ernstig en heeft zich uitgesproken om volgende maatregelen te nemen", meldt schepen van Diversiteit Ali Salmi in een persbericht.

"Het college zal de verantwoordelijken van ROJM op zeer korte termijn uitnodigen voor een ernstig gesprek om de ware toedracht te achterhalen hoe de radicale organisatie Sharia4Belgium toegang heeft kunnen krijgen tot het jeugdcentrum. Wij willen nagaan hoe dit in de toekomst onmogelijk kan gemaakt worden."

Daarnaast heeft het college beslist om een brief te schrijven aan Korpschef van de lokale politie en de Procureur des Konings met de vraag een grondig onderzoek naar bovenstaande feiten te voeren en zal de stad Mechelen zich burgerlijk partij stellen in deze zaak.

Coördinator van ROJM Rudi Possemiers benadrukte eerder deze week dat de leden van Sharia4Belgium zich zonder toelating toegang hadden verschaft tot het jeugdcentrum.

Lees ook: Sharia4Belgium ronselt aanhangers in Mechels jeugdcentrum

Bekijk het bewuste filmpje:

Beeld: Fouad Belkacem van Sharia4Belgium

MEER OVER Sharia4Belgium

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio