15 landen nemen deel aan militaire oefening in Leopoldsburg

Van 27 november tot 9 december nemen 1.700 militairen uit 15 verschillende landen deel aan een grootschalige oefening met de naam Citadel Guibert 2011. Die zal plaatsvinden in de militaire kampen van Leopoldsburg en het Duitse Sennelager. Dat meldt het ministerie van Defensie vrijdag in een communiqué.

kscherpenberg

De multinationale oefening werd ontworpen, gepland en geleid door het hoofdkwartier van het Rapid Reaction Corps-Frankrijk (HK CRR-Fr). Doel is het plannen en leiden van een "initial entry" operatie, waarbij NAVO-troepen als eerste voet aan wal zetten in een onstabiele regio.

Voor de eerste keer wordt er in Leopoldsburg een complete achterwaartse commandopost opgesteld, die in staat moet zijn de aankomst, de initiële ontplooiing en de versterkingen van een multinationale troepenmacht van meer dan 50.000 militairen in goede banen te leiden.

Het scenario voorziet dat eenheden van onder andere het 3e Franse Hoofdkwartier, de 7e Britse gepantserde Brigade en de 173e Amerikaanse Airborne Brigade, met de Belgische Medium Brigade als speerpunt, de regio zullen betreden.

MEER OVER Leopoldsburg