Kamerlid Louis wil mini-Missverkiezingen verbieden

Kamerlid Louis wil mini-Missverkiezingen verbieden

Kamerlid Louis wil mini-Missverkiezingen verbieden

Print
Het onafhankelijke Kamerlid Laurent Louis wil mini-Missverkiezingen voor alle kinderen onder de twaalf jaar verbieden. Hij heeft een voorstel in die zin ingediend, dat straks door de Kamer in overweging wordt genomen.

Louis heeft weet van Missverkiezingen waaraan zelfs meisjes van vijf jaar deelnamen. "Wat zal er terechtkomen van deze meisjes als ze worden afgewezen en dus bij de lelijke eendjes zijn ingedeeld?", zo vraagt hij zich af. Hij verwijst naar psychologische studies die uitwijzen dat het zelfbeeld van dergelijke kandidaat-missen in de war raakt en dat boulimie of anorexie kunnen ontstaan.

"Deze kleine meisjes worden geseksualiseerd op een leeftijd dat ze buiten met hun vriendinnetjes zouden moeten spelen. Deze erotisering is aanstootgevend en gebeurt op een leeftijd dat hun normbesef moet worden gevormd. De meisjes wordt op heel jonge leeftijd een schoonheidscultus en het slankheidsideaal aangepraat", zo luidt het nog. Louis wil dat de regering maatregelen neemt tegen deze mini-missverkiezingen en ook tegen schoonheidswedstrijden voor kinderen onder de twaalf jaar. Het is zeer de vraag of Elio Di Rupo hiermee bezig is.

JDW

Nu in het nieuws