Geen monument voor Wannes Van de Velde bij brug van Willebroek

Geen monument voor Wannes Van de Velde bij brug van Willebroek

Geen monument voor Wannes Van de Velde bij brug van Willebroek

Print
Willebroek - De familie van Wannes Van de Velde wil niet dat er een monument komt voor de zanger aan de Vredesbrug in Willebroek. Dat is de brug die de Antwerpse volkszanger ooit bezong.

Willebroekenaar Staf Vesweyveld kwam drie jaar geleden met het idee voor een monument voor Wannes Van de Velde in de schaduw van de brug van Willebroek. Die brug werd door de Antwerpse zanger bezongen in een liedje uit de jaren zeventig. Het gemeentebestuur was het idee genegen en nam contact op met de familie van de overleden zanger. Die vonden dat een monument onder de brug van Willebroek niet het gepaste eerbetoon is aan Wannes Van de Velde.

Toch wil Willebroek nog iets doen om de zanger te vereeuwigen. “De cultuurdienst wil het liedje over de brug van Willebroek als wachttoon installeren. In de loop van volgend jaar wordt er een nieuw administratief centrum in gebruik genomen.

Vanaf dan zouden we het liedje als wachttoon gebruiken”, zegt de Willebroekse schepen voor Cultuur Griet Reyntiens (sp.a). Tot op heden is er ook in Antwerpen nog geen monument voor Wannes Van de Velde die naam waardig.

JB

Foto: Ludo Mariën

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio