Man Bijt Hond zet Battel in de kijker

Jani Vermeersch (11) gidst de kijkers van het televisieprogramma Man Bijt Hond deze week door Battel. Hij toont de mooiste plaatsen van het dorp en vertelt over zijn passie voor mode.

Christof Willockx

Elke week zet Man Bijt Hond een ander dorp in de kijker. Deze week komt Battel aan de beurt. Maandag en dinsdag kregen de kijkers onder meer een vrouw te zien die haar man elke dag naar zijn werk brengt, een jonge tiener die zijn oudere broer uitlegt hoe hij vrouwen moet versieren en een alleenstaande dame die elke week met veel passie haar huis poetst. Jani Vermeersch mag die mensen telkens introduceren. "De mensen van Man Bijt Hond kwamen terecht in Iris't. Dat is de broodjeszaak van mijn mama. Zo zijn ze ook mij tegen gekomen. Ze vroegen of ik elke dag de filmpjes over Battel aan elkaar wou praten. Ik heb meteen ja gezegd. Het is fijn om jezelf op televisie te zien, maar eigenlijk vind ik mijn eigen stem heel irritant. Ik kan er niet naar luisteren", zegt Jani.

Filmster

Zijn klasjuffrouw van het zesde leerjaar van basisschool De Ark is het daar niet mee eens. "Toen ik dinsdagochtend de klas binnenstapte, zei ze dat ik een echte filmster ben. De meeste van mijn klasgenoten hadden ook gekeken.

Hun reacties waren vooral positief. Ik heb mijn verschijning op televisie lang kunnen stilhouden. Pas maandag heb ik het tegen mijn klasgenoten verteld", zegt de jonge Mechelaar. In het filmpje van maandag toonde Man Bijt Hond hoe Jani kleren ging kopen met zijn ouders. "Ik geef mijn mama en papa kledingadvies. Mijn mama koopt op mijn aanraden bijvoorbeeld soms een rokje, een topje of een t-shirt. Zelf ben ik ook modebewust. Ik koop voornamelijk kleren van het kindermerk CKS. Enkele van mijn klasgenoten zijn me daarin gevolgd. Op dat vlak ben ik een trendzetter", lacht Jani.

Het volledige verhaal staat in Gazet van Antwerpen van woensdag 23 november.

CWil

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio