Sien Eggers is Red Sonja in nieuwe VRT-reeks

Canvas start op maandag 5 december met de nieuwe tragikomische reeks Red Sonja. Centraal staat de 55-jarige Odette, op briljante wijze vertolkt door Sien Eggers.

Haar man Marcel is na een ernstig ongeval zwaar gehandicapt en hulpbehoevend. Hun inkomen viel weg en sindsdien probeert Odette de touwtjes aan elkaar te knopen met een onbevredigende job bij een schoonmaakfirma. Ze woont in een goedkope huurflat. Haar omgeving ziet haar als een neurotische, gesloten vrouw. Maar wanneer Odette op de startknop van haar PC duwt en inlogt als Red Sonja, ondergaat ze een ware metamorfose. De Avatar-versie van Odette, Red Sonja, is een rol van Charlotte Vandermeersch.

“ Red Sonja is een erg ambitieus project met een bescheiden productiebudget”, zegt producent Johan Tuyaerts. “Door het professionalisme en vooral onverzadigbaar enthousiasme van de uitstekende cast en crew zijn we erin geslaagd dat voor elkaar te krijgen.

De flat van Odette en Marcel situeert zich in Toren 1, één van de drie bekende Silvertopblokken op het Antwerpse Zuid. De buitenopnames werden ook effectief daar gedraaid. De binnenopnames gebeurden in een nagebouwd appartement in de studio.

Tom Vets
Nu in het nieuws