Bewoners Veluwestraat willen vrachtwagens weg

De bewoners van de smalle Veluwestraat zijn het beu dat vrachtwagens elke dag door hun straat rijden. Ze dreigen de gevels van huizen te beschadigen, veroorzaken files en nemen parkeerplaatsen weg.

De Veluwestraat is smal, maar geregeld passeren er vrachtwagens om leveringen te doen. Ook de vuilniswagen en de schoolbus rijden er vaak. Ze banen zich meestal een weg naar de Lange Pennincstraat, om van daaruit verder te rijden naar de Karmelietenstraat en de grotere Adegemstraat. "Er moet op de Koningin Astridlaan, die vlak naast de Veluwestraat loopt, een bordje komen waarop staat dat vrachtwagens niet naar de Veluwestraat mogen afslaan", zegt Josée Verheyden (61). "De grote bloempot voor het huis van mijn dochter is beschadigd omdat vrachtwagens door het plaatsgebrek noodgedwongen dicht tegen de gevels van huizen moeten rijden. Veel vrachtwagenchauffeurs doen er lang over om de bocht van de Veluwestraat naar de Lange Pennincstraat te nemen. Ofwel is hun voertuig veel te groot, ofwel staan er auto's net voor de bocht verkeerd geparkeerd. Het is al meermaals voorgevallen dat de politie auto's moet weg takelen."

Als de vrachtwagens uit de straat worden geweerd, kunnen de buurtbewoners ook vlotter parkeren. "Nu is er te weinig ruimte voor parkeerplaatsen. Ik heb al meermaals een boete van vijftig euro gekregen omdat ik mijn auto niet in een parkeervak zette, maar als er in de buurt geen plaats is, kan het moeilijk anders", zegt Chag Emin (25).

Schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a) wil met de buurtbewoners praten.

Hij raadt de bewoners aan om contact op te nemen met de dienst Mobiliteit van de stad.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio