Open Vld wil op bepaalde uren doorgaand verkeer op Grote Markt

Open Vld wil op bepaalde uren doorgaand verkeer op Grote Markt

Open Vld wil op bepaalde uren doorgaand verkeer op Grote Markt

Print
Lier - Open Vld wil dat verkeer dat vanuit de Rechtestraat komt, voor 11u en na 18u, weer over de Grote Markt naar de Antwerpsestraat en Lisperstraat kan rijden.
Na CD&V vorige vrijdag keurt dus nu ook coalitiepartner Open Vld de huidige verkeersituatie af. "Net als CD&V willen we, zodra het kan, opnieuw doorgaand verkeer toelaten op het Zimmerplein, namelijk vanuit de Begijnhofstraat richting Werf. Dat zal de verkeersdruk op de Mechelsesteenweg en omgeving immers sterk doen afnemen", zegt Open-Vld-voorzitter Louis Weckx.

Maar Open Vld wil nog een stap verder gaan dan CD&V. "Met deze maatregel los je de ondoorrijdbaarheid van de binnenstad nog niet helemaal op. Daarom stelen wij aan onze coalitiepartners voor om, na de heraanleg van de Grote Markt, opnieuw verkeer toe te laten vanuit de Rechtestraat naar de Antwerpsestraat en Lisperstraat. We zouden dit evenwel willen beperken, dus enkel tot 11u en na 18u", benadrukt Louis Weckx.

"De paaltjes wegnemen in de Vredebergstraat, het Vlietje en de Predikherenlaan is onmogelijk. Die straten zijn te smal om zoveel sluipverkeer toe te laten. Het is nu afwachten hoe onze coalitiepartners zullen reageren. Ik denk alleszins dat het voorstel van Open Vld een aanzet tot een compromis is", besluit Louis Weckx.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio