Sharia4Belgium ronselt aanhangers in Mechels jeugdcentrum ROJM (video)

In een recent YouTubefilmpje verheerlijkt Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium, de Koran, Allah en de sharia. Volgens Belkacem zijn homofilie, pedofilie, enzovoort, bestialiteiten van het westen." In de video is te zien hoe jonge allochtonen, waaronder Belkacem, bidden in het jeugdcentrum ROJM in de Edgar Tinelstraat in Mechelen.

drombouts

"De beelden dateren uit 2010. De groep was niet welkom, maar is toch binnen geraakt", zegt coödinator Rudi Possemiers van het ontmoetingscentrum. "Sharia4Belgium was waarschijnlijk op zoek naar nieuw bloed en de actie was perfect voorbereid. De groep is meteen door de verantwoordelijken van het centrum aan de deur gezet. De videobeelden zijn duidelijk gemanipuleerd. Die extremisten laten uitschijnen dat onze jongeren achter hun gedachtegoed staan, maar niets is minder waar."

Schepen van welzijn en preventie Ali Salmi (Onafhankelijk) is op de hoogte van het bezoek aan het ontmoetingshuis. "Ik werd door Possemiers onmiddellijk op de hoogte gebracht. Met het jeugdcentrum zijn er strikte afspraken rond politieke neutraliteit. Het is beter om zo weinig mogelijk aandacht aan deze groepering te besteden."

Lees meer in onze woensdagkrant.

Chris De Bruyn

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio