Kristus Koningplein heeft een rijke geschiedenis

Print
Ekeren - Enkele weken geleden werd gestart met de bouwwerken voor de zogenaamde vierde wand op het Kristus Koningplein. De werken die pas na een lange administratieve procedure van start konden gaan, liggen ondertussen weer even stil, maar niet zomaar.
Historische vondsten Districtsschepen Koen Palinckx (CD&V) liet ons weten dat tijdens graafwerken voor de fundering belangrijke archeologische vondsten zijn ontdekt, zo werd een lemmet van een mes opgegraven dat dateert uit de periode 11.000 voor christus en ook nog enkele potscherven. Deze belangrijke vondst was voldoende om archeologen ter plaatse te brengen en de graafwerken tijdelijk stil te leggen zodat ze eerst hun vooronderzoek kunnen doen pas daarna kan de aannemer verder met de bouwwerken.

Dienst Archeologie De gevonden archeologische sporen laten vermoeden dat het gaat om een menselijke aanwezigheid die teruggaat tot ver voor de periode van het ontstaan van Ekeren. Het stil leggen van de werken is zeker een streep door de rekening van de aannemer maar geeft ons tegelijkertijd kans meer te leren over de geschiedenis van Ekeren. Mevrouw Anne Schrijvers en de dienst archeologie van de stad Antwerpen vervullen vandaag enkel een superviserende rol bij deze opgravingen. Het archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd door het Studiebureau Archeologie, op dit moment wordt enkel een vooronderzoek uitgevoerd. Later deze week zal duidelijk worden wanneer de eigenlijke opgravingen van start zullen gaan, en wie deze zal uitvoeren.

Ivo Legon

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio