Proces Contador dreigt uit te lopen

Proces Contador dreigt uit te lopen

Proces Contador dreigt uit te lopen

Print
De dopingzaak voor het Internationaal Sporttribunaal TAS rond de Spanjaard Alberto Contador dreigt uit te lopen. Er waren vier dagen voor uitgetrokken, maar volgens Spaanse media zal er meer tijd nodig zijn.

De Internationale Wielerunie UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA zijn bij het TAS in beroep gegaan tegen de vrijspraak van de wielrenner na een positieve test in de Ronde van Frankrijk van 2010.

Bij Contador was bij een dopingtest op de tweede rustdag een minieme hoeveelheid clenbuterol aangetroffen. Volgens de drievoudige tourwinnaar was dat een gevolg van het eten van vervuild vlees.

De verdediging van Contador is tevreden over het verloop van de zaak tot nog toe. "Alles gaat goed", verklaarde een advocaat. Een Spaanse slager kwam getuigen dat het team van Contador (Astana) in 2010 bij hem vlees kwam kopen.

Vanwege betere vertaalmogelijkheden is de zaak maandag al verplaatst van het Chateau de Béthusy in Lausanne, waar het TAS zijn zaken behandelt, naar het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité, eveneens in de Zwitserse stad.

Sinds juni werd de zaak al twee keer uitgesteld. Een verdict wordt sowieso niet voor januari verwacht.

Meer sportnieuws