14 verdachten van drugsnetwerk bij Kempische motorbendes blijven in cel

Veertien van de verdachten die vorige week werden aangehouden in een onderzoek naar een drugsnetwerk bij Kempische motorbendes blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Turnhout dinsdag beslist.

Van de zestien personen die vorige week werden aangehouden na een reeks van 31 huiszoekingen verschenen er dinsdag vijftien voor de raadkamer. Van elf van hen werd de aanhouding bevestigd. Voor twee anderen valt pas vrijdag de beslissing.

Twee verdachten werden door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket tekende beroep aan tegen de vrijlating van één van hen, waardoor ook hij voorlopig in de gevangenis blijft.

De bende heeft volgens de federale politie in Turnhout op grote schaal synthetische drugs gemaakt en verhandeld. Tijdens de 31 huiszoekingen van vorige week werd onder meer 6 kilogram speed, 22.500 euro cash geld, 9 voertuigen, 5 motorfietsen en juwelen in beslag genomen. Er werden ook tal van verboden wapens aangetroffen, gaande van een tomahawkbijl tot handvuurwapens en geweren.

Nu in het nieuws