Kapellen is financieel gezond

Op de gemeenteraad van maandag 21 november werd de begroting 2012 voorgelegd. Schepen van financiën Luc Janssens (Open VLD) gaf in de toelichting het volgende mee: “ Met een budget in evenwicht en een begroting die als basis zal dienen voor de komende jaren blijven we beducht voor de financiële uitdagingen, vertrekkend vanuit de lage belastingheffing die wij in stand houden. “ Ook bleek het politiebudget 2010 een overschot te vertonen. Voor 2012 wordt op deze post 2,8 miljoen ingeschreven, terwijl ook het OCMW een extraatje toegeschoven krijgt ten opzichte van 2011.

Volgens de Sp.a vertoont de begroting heel wat vergetelheden zoals het geboortebos, de premie voor onthaalouders de niet-uitvoering van het sociaal huis, de premie voor dakisolatie... Volgens hen zakt het gewoon reservefonds van de gemeente naar een derde van 2010.

Anneke Delie (CD&V) wou dat de gemeente het akkoord met Stabroek verder zou nakomen betreffende een financiële steun voor het begraven in Stabroek van Kapellenaren uit bepaalde straten. Verder had de CD&V geen directe bezwaren tegen de besproken begroting en het Vlaams Belang deed al helemaal geen inbreng. VB-fractieleider Op De Beeck stelde dat de administratie goed gewerkt had en dat als het goed is het goed is.

Roland HaentjensMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio