Lokeren

Jean-Marie Philips geeft de fakkel door bij Sporting Lokeren

Jean-Marie Philips is niet langer de CEO van eersteklasser Sporting Lokeren. Philips bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en wordt bij de Oost-Vlamingen vervangen door Marc Vanmaele, die de voorbije jaren aan de slag was bij de regionale zender AVS. Dat maakte Sporting Lokeren dinsdag bekend.

drombouts

"Om de continuïteit van Sporting Lokeren te garanderen, zal de vereniging beroep doen op Marc Vanmaele om de taak van CEO waar te nemen. Wij danken Jean-Marie Philips voor zijn inzet en enthousiasme tijdens het afgelopen anderhalf jaar en de bijzondere bijdrage aan de uitbouw van de club. We wensen hem alle succes toe bij zijn volgende stappen. Tot aan zijn oppensioenstelling zal hij juridische bijstand aan de club verlenen en ons bijstaan met raad", luidde de mededeling van Sporting Lokeren.

Philips was nog maar sinds 1 augustus 2010 aan de slag als CEO bij Lokeren. Van 2007 tot 2010 stond hij bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) onder contract, maar daar werd zijn contract als directeur-generaal in juni 2010 ontbonden na een "verschil in toekomstvisie". Van 1996 tot zijn aanstelling als CEO van de KBVB was hij directeur van de toenmalige Profliga. Van 2001 combineerde hij die functie met die van voorzitter.