Staking Esso Antwerpen voorlopig van de baan

Staking Esso Antwerpen voorlopig van de baan

Staking Esso Antwerpen voorlopig van de baan

Print
Bij de Esso raffinaderij in de Antwerpse haven is de staking die vanaf woensdag was aangekondigd, voorlopig van de baan. Dat zegt Rik Van Reeth van de christelijke vakbond LBC.

Na ultieme onderhandelingen ligt een nieuw tekstvoorstel voor de cao voor bij het personeel. Daarin wordt onder meer de koopkracht verhoogd door de toekenning van ecocheques.

De tekst ligt nu en de komende dagen voor. Tegen maandag wordt de uitslag verwacht, zegt Van Reeth. "In afwachting daarvan hebben we de stakingsaanzegging opgeschort. Als de stemming positief is, is er een akkoord over de cao en trekken we de stakingsaanzegging in. Zoniet zullen we ons beraden over verdere acties. Mogelijk nemen we de stakingsaanzegging weer op of volgen andere acties."

Het voorstel bij Esso houdt een verhoging van de koopkracht in, iets waarop sterk was aangedrongen. In 2011 en 2012 wordt die toegekend in ecocheques. Daarnaast is er onder meer een uitbreiding van de vergoeding voor overwerk in ploegendienst en zal het veiligheidsbeleidsplan worden verfijnd.

.

Nu in het nieuws