"Diegenen die koffie wensten, hebben tijd genoeg gehad"

Print

Diegenen die koffie wensten, hebben tijd genoeg gehad

Nijlen - Een opmerkelijk overlijdensbericht uit Gazet van Antwerpen is op weg om een regelrechte hit te worden op het internet.

Op 7 oktober overleed de in Hoboken geboren Mariëtte Lumbeeck op 89-jarige leeftijd in Kessel (Nijlen). Haar overlijdensbericht werd er eentje dat veel mensen aan het denken zette. "Zoals ze zelf wou, zal er geen koffietafel zijn, noch rouwbrieven of prentjes. Diegenen die koffie wensten, hebben volgens Mariëtte tijd genoeg gehad om die samen met haar te drinken", stond er.

De laatste dagen wordt het bericht massaal gekopieerd en doorgestuurd via het internet. Volgens haar familie was het Mariëttes grote wens om zonder al te veel poespas begraven te worden.

"Ze had in 2004 een gelijkaardig overlijdensbericht gelezen in de GVA. Zo wil ik ook begraven worden, zei ze toen onmiddellijk. Ze voelde ook aan dat haar oude vrienden niet meer zouden langskomen eens ze in het rusthuis zou zitten. Van velen kreeg ze zelfs niet eens een kaartje meer met Nieuwjaar."

"Het was voor haar dan ook niet nodig dat die mensen naar haar begrafenis zouden komen. Ze hadden maar vroeger moeten langskomen. Ze was niet verbitterd, maar ze zei vaak waar het op stond."

"We hebben hier al heel wat reacties op gekregen. Maar de meeste mensen begrijpen haar", klinkt het bij de familie in Herenthout.

Lees het verhaal in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio