1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Peter Bellens wordt nieuwe gedeputeerde van provincie Antwerpen

Peter Bellens (CD&V) legt donderdag op de Antwerpse provincieraad de eed af als gedeputeerde van de provincie. Hij volgt zijn partijgenoot Ludo Helsen op, die de politiek vaarwel zegt.

pneirinckx

Bellens is momenteel gemeenteraadslid in Herentals en politiek raadgever van minister Inge Vervotte. Hij is ook werkzaam als leerkracht economie in Wijnegem, maar zal politiek verlof nemen om zich op zijn nieuwe job te kunnen concentreren. Ook met zijn werk als raadgever stopt hij.

In de deputatie neemt hij de meeste bevoegdheden van Ludo Helsen over. Het gaat onder meer om Cultuur, Landbouw en Plattelandsbeleid en Europese samenwerking.

De 47-jarige Bellens is al bijna dertig jaar actief in de politiek bij CD&V. In 1995 schopte hij het tot nationaal secretaris van de CVP-jongeren. Later werd hij nog arrondissementeel voorzitter van CD&V voor de regio's Mechelen-Kempen (2000-2004) en Kempen (2004-2006). Sinds 2006 is hij gemeenteraadslid in Herentals.

Ludo Helsen

Met Ludo Helsen verdwijnt de gedeputeerde met de langste staat van dienst uit de Antwerpse deputatie. Helsen was al sinds 1987 gedeputeerde en tot zijn afscheid op 31 oktober ook woordvoerder van de deputatie. Die taak wordt overgenomen door collega en partijgenoot Marc Wellens.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio