Op zoek naar de Hobokense zeehond (video)

Print
Hoboken - Op de dijk ter hoogte van de Hobokense Polder, pal tegenover de kerktoren van Burcht, is een soort 'zeehondentoerisme' ontstaan: natuurvrienden komen geregeld kijken of ze de zeehond, die de jongste weken al zeker vier keer werd waargenomen, ook eens kunnen bewonderen.

Guy Borremans was vorige maand met enkele collega's-natuurvrienden eigenlijk een telling van trekvogels aan het doen, toen zijn oog - en zijn lens - viel op een schattig zeehondje. Dat zwom rond op minder dan honderd meter van de Scheldeoever. "Ik heb 'm sindsdien nog drie keer gespot op die plek", zegt Borremans, die vrijwilligerswerk voor Natuurpunt doet. "Eén keer kon ik filmen hoe de zeehond een paling naar binnen werkte. Prachtige beelden."

De beelden gingen het internet rond en heel wat mensen kwamen al kijken. "We hebben er ook al een paar keer gestaan zonder het dier te zien", zegt Borremans. "Het is nu toch alweer een paar weken geleden." Een zeehondenwaarneming zo hoog op de Schelde blijft al bij al uitzonderlijk, ook al zitten het visbestand en de waterkwaliteit in stijgende lijn.

Paul Hendrickx

Foto en video: Guy Borremans

Bekijk hier de video's

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio