DSK dient klacht in tegen raadgever Sarkozy en media

DSK dient klacht in tegen raadgever Sarkozy en media

DSK dient klacht in tegen raadgever Sarkozy en media

Print
Dominique Strauss-Kahn en zijn echtgenote Anne Sinclair hebben dinsdag gemeld klacht te hebben ingediend tegen Henri Guaiano, een raadgever van president Nicolas Sarkozy, en tegen een aantal media wegens hun "extreme" berichtgeving over een zaak van "souteneurschap" waarin de naam van de voormalige baas van het IMF is gevallen.

Volgens de advocaten van het paar zijn de geviseerde media L'Express, Le Figaro, Le Nouvel Observateur, Paris Match en VSD.

De klacht tegen Guaino betreft uitlatingen van de man op televisie. Hij had de "zaak-DSK" bestempeld als "geen privéprobleem", maar "het scharnierpunt tussen het private leven en de misdaad": "Wat er in de Verenigde Staten is gebeurd (de vermeende verkrachtingszaak in een hotel in New York, nvdr), valt onder de gerechtelijk laakbare daden. Hetzelfde geldt voor de zaak van het Carlton-hotel (in Rijsel, nvdr)". Het gaat om "veronderstelde relaties met mensen aan het hoofd van prostitutienetwerken, met voor de rest fraaie namen".

De advocaten van DSK en Sinclair hadden al op 15 november de gerechtsgang van hun cliënten aangekondigd om alle "aantastingen van het onderzoeksgeheim", de schendingen van het private leven en de overtredingen tegen het vermoeden van onschuld "te doen stoppen of te laten veroordelen".

In de in Frankrijk fel gemediatiseerde zaak-Carlton rond souteneurschap en bunga bunga-achtige avondjes met medewerking van politieagenten en bedrijfsleiders, valt regelmatig ook de naam van DSK. Voorts is er nog een Franse schrijfster die, in de nasleep van de New Yorkse verkrachtingszaak, de politicus beschuldigde van een poging tot verkrachting enkele jaren geleden.

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws