OM eist 28 jaar cel voor serieverkrachter oude dames

Het Brusselse parket heeft dinsdag een gevangenisstraf van 28 jaar geëist tegen de Servische dertiger Benda M., die minstens twaalf bejaarde dames zou beroofd en verkracht hebben tussen 2005 en 2009. Daarenboven vraagt het parket dat de man ter beschikking van de regering zou gesteld worden voor een zo lang mogelijke periode.

pneirinckx

De man zelf beweert dat hij zich niets meer herinnert van de feiten omdat hij toen onder invloed was van heroïne. M. ging bijna steeds op dezelfde manier te werk. Hij brak 's avonds of 's nachts binnen bij alleenwonende bejaarde dames en overmeesterde hen. Nadien doorzocht hij de woning of het appartement op zoek naar geld of juwelen om vervolgens zijn bejaarde slachtoffers te verkrachten, soms éénmaal, soms meerdere malen.

"Koelbloedig en georganiseerd"

Het parket gelooft absoluut niet dat de Serviër de feiten onder invloed van heroïne zou gepleegd hebben. "Hij is te koelbloedig en te georganiseerd te werk gegaan", zei de openbaar aanklager. "Hij wou duidelijk zijn slachtoffers controleren."

De parketsubstitute betreurde dat ze voor de verkrachtingen slechts 10 jaar cel kon vorderen maar paste daar een mouw aan door nog eens 10 jaar te vragen voor de inbraken, en ook nog eens 8 jaar voor illegaal verblijf. Daarbovenop eiste het parket de terbeschikkingstelling van de regering.

Volgens de verdediging beseft M. wel de ernst van zijn daden en zou één enkele straf van maximum 10 jaar moeten volstaan. Het vonnis valt op 20 december.

Nu in het nieuws