Man die vrouw neerstak in Molenbeek, is aangehouden voor moord

Man die vrouw neerstak in Molenbeek, is aangehouden voor moord

Man die vrouw neerstak in Molenbeek, is aangehouden voor moord

Print
De 38-jarige man die maandagmiddag in Sint-Jans-Molenbeek zijn 40-jarige vrouw heeft doodgestoken, is aangehouden op verdenking van moord. Dat meldt het Brusselse parket.

De man, Rachid, had zich na de feiten zelf aangegeven bij de politie. Hij was nog niet bekend bij het Belgische gerecht. De steekpartij vond rond 12.10 uur plaats in de Sippelberglaan. Het koppel, dat onderweg was van de Fuchsiastraat naar de Mahatma Gandhilaan, was de hele weg ruzie aan het maken, tot de man plots een mes bovenhaalde en de vrouw in de borst stak. Zij viel neer, waarna de man nog een tiental keer uithaalde. Volgens het parket zouden er 11 à 12 steken gevallen zijn.

Schijnhuwelijk

Het slachtoffer, Farida, overleed ter plekke terwijl de man zich even later aangaf bij een voorbijrijdende politiepatrouille. Hij is aangehouden voor moord, maar wordt dinsdag nog eens ondervraagd door de onderzoeksrechter, in aanwezigheid van zijn advocaat. Het Brusselse parket had nog geen informatie over zijn verklaringen.

Het koppel, van Marokkaanse origine, was in Marokko getrouwd. Maandag meldde de politie van Sint-Jans-Molenbeek dat de vrouw op 24 oktober naar de politie gestapt was om aan te geven dat hij de gezinswoning had verlaten. Ze verklaarde toen ook dat ze een schijnhuwelijk hadden.

Lees ook: 40-jarige vrouw doodgestoken in Molenbeek

Beeld Google Maps

.

Nu in het nieuws