Correspondenten VRT Nieuws wisselen van plek

De nieuwsdienst van de VRT blijft investeren in haar correspondentenbureaus in Washington en Peking. Vanaf januari 2013 wordt Tom Van de Weghe de vaste VRT - correspondent vanuit Washington. Stefan Blommaert volgt Van de Weghe op als correspondent vanuit Peking. - correspondent vanuit Washington. Stefan Blommaert volgt Van de Weghe op als correspondent vanuit Peking.

verlinden yolande

Om de vier jaar wisselt de VRT de bezetting van zijn correspondentenbureaus in Washington en Peking. In dat licht heeft VRT Nieuws huidig Chinacorrespondent Tom Van de Weghe gevraagd om Greet De Keyser vanaf januari 2013 op te volgen als correspondent in Washington. Stefan Blommaert volgt op zijn beurt Van de Weghe op als correspondent in Peking. VRT Nieuws blijft dus investeren in haar correspondentenbureaus in Washington en Peking. Ze benadrukt daarmee haar engagement om buitenlands nieuws een belangrijke plaats te geven in haar berichtgeving, zowel op radio en tv als online. De VRT is de enige Vlaamse omroep die vaste correspondenten heeft in zowel de VS als in China en blijft overtuigd van de meerwaarde om vanuit die landen te berichten.

Huidig Washingtoncorrespondente Greet De Keyser blijft op post tot na de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president in januari 2013. Zij was in 2001 de eerste vaste correspondent in Washington en bouwde er het buitenlandbureau van VRT Nieuws uit. De Keyser was vast VRT - correspondente van 2001 tot en met 2005 en begon in 2009 aan een tweede vierjarige termijn als vaste correspondente.

Huidig Washingtoncorrespondente Greet De Keyser blijft op post tot na de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president in januari 2013. Zij was in 2001 de eerste vaste correspondent in Washington en bouwde er het buitenlandbureau van VRT Nieuws uit. De Keyser was vast VRT - correspondente van 2001 tot en met 2005 en begon in 2009 aan een tweede vierjarige termijn als vaste correspondente. Greet De Keyser blijft op post tot na de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president in januari 2013. Zij was in 2001 de eerste vaste correspondent in Washington en bouwde er het buitenlandbureau van VRT Nieuws uit. De Keyser was vast VRT - correspondente van 2001 tot en met 2005 en begon in 2009 aan een tweede vierjarige termijn als vaste correspondente.

Nu in het nieuws