Deurne eert laureaten van de kunst

Reeds een decennium lang eert Deurne haar inwoners die hun strepen hebben verdiend in de culturele wereld. Omwille van "Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad" heeft de cultuurraad ervoor gekozen om in 2011 zeven "jonge leeuwen" die elk actief zijn in hun eigen cultureel genre uit te roepen tot Laureaat van de Kunst.

Wilfried Defillet

Vorige zondag was het dan zover. Dan werden in het cultuurcentrum de laureaten in de bloemetjes gezet. Districtsschepen voor cultuur Walter Verbruggen (Groen!)was de gastheer. De lofredes werden door drie verschillende inleiders gehouden.

Sarah Budts ontwerpt theaterkledij maar eveneens decors. Zij zingt, acteert en heeft onlangs een kortfilm gemaakt waarmee ze in de prijzen is gevallen. Les Offs is een folkband met 4 muzikanten die hun inspiratie halen uit de volksmuziek van de Balkan en Griekenland, maar evengoed uit het Franse chanson, of Ierse, Spaanse of Slavische muziek. Ook deze groep viel meermaals in de prijzen. Vorig jaar was het gezelschap te zien op ATV met "het langste lied van 't stad." De 7de laureaat is Steven Gabriëls, een stand-up comedian. Hij was een finalist van de Comedy Casino Cup 2009.

De laureaten kregen een oorkonde, bloemen en Deurnese eer.

Wilfried Defillet

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio