Franstalige Deborsu neemt deel aan Groot Dictee

Christophe Deborsu, de RTBF-journalist die intussen ook in Vlaanderen volop bekendheid verwierf met zijn boek "Dag Vlaanderen" en deelname aan "De Slimste Mens", gaat binnenkort ook deelnemen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

pneirinckx

Andere bekende deelnemers zijn onder andere Freya Piryns (Groen!), journalisten Freek Braeckman en Sam De Graeve, omroepster Geena Lisa, advocaat Walter Van Steenbrugge, professor Jean Paul van Bendegem en kunstcurator Stef Van Bellingen. De namenlijst werd dinsdag bekendgemaakt.

Arnon Grunberg

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal beleeft dit jaar zijn 22ste editie. De tekst wordt ditmaal geschreven door de Nederlandse schrijver Arnon Grunberg. De jury staat onder leiding van een nieuwe voorzitter: de Nederlandse advocaat Inez Weski. De presentatie is in handen van de voormalige Nederlandse nieuwslezer Philip Freriks. Martine Tanghe, dit jaar afwezig wegens gezondheidsredenen, zal niet worden vervangen als presentatrice, meldt de VRT.

Dertig bekende Nederlanders en Vlamingen nemen het in het Groot Dictee op tegen evenveel onbekende spellingliefhebbers. Die worden geselecteerd via voorrondes in twee Vlaamse en Nederlandse kranten.

De jaarlijkse spellingtoets wordt op woensdagavond 14 december uitgezonden op Canvas.

Foto Photo News

Nu in het nieuws