LWGH zit krap op nieuwe locatie

Print
Laakdal - Sinds vorige maand is de Laakdalse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde (LWGH) gehuisvest in het oud-gemeentehuis van Eindhout, in een veel kleinere ruimte dan hun vroeger lokaal in Klein-Vorst.
De LWGH zat sinds 2006 in de vroegere wijkbib van Klein-Vorst in een ruim lokaal van ongeveer 15 op 8 meter. Omdat het lokaal verbouwd zou worden tot lokaal voor kinderopvang kreeg de kring Eind vorig jaar het bericht van het bestuur om naar een andere locatie uit te kijken.

“Na onderzoek zouden we de helft van de schoolbib in de oude pastorij van Veerle krijgen”, legt voorzitter François Van Gehuchten uit. “Dit was met 15 op 5 meter wat kleiner dan in Klein-Vorst, maar in onze plannen hadden we alles al een plaatsje gegeven. Maar de definitieve beslissing op het college bleef aanslepen en na een half jaar kwam het verdict dat we er om een niet verklaarde reden plots niet meer terecht konden. Het oud-gemeentehuis in Eindhout was de enige mogelijkheid.”

“We beschikt er over twee ruimten, waar we hooguit vier bezoekers tegelijk kunnen ontvangen”, zegt Van Gehuchten. “Het lokaal boven delen met de VVV en cultuurraad. In vergelijking met onze collega’s in buurgemeenten Herselt komen we er erg bekaaid van af maar wij moeten tevreden zijn met wat we krijgen. Het oordeel van het publiek over onze lokalen kan echter niet slaan op ons maar op onze pandheer.”

Van Gehuchten besluit met een positief kantje aan de nieuwe locatie. “De verwarming is beter en de inbreng van onze leden uit Eindhout is toegenomen. Vier mensen hebben zich geëngageerd om het lokaal gedurende dertig dagen per jaar open te houden.”

"Het gebouw in Veerle wordt binnenkort gerenoveerd, dan zou de vereniging weer moeten verhuizen", reageert cultuurschepen Gerda Broeckx (CD&V/N-VA). "Mits we de ontvangst van de bezoekers goed plannen, moet dat volstaan."

www.lwgh-laakdal.be

Stefan Helsen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio