Bejaarde doet steekincident over

Roger V. (84) heeft in zijn woning in Borgerhout het steekincident van 23 oktober moeten overdoen. Toen stak hij de zeventienjarige overvaller Ilyasse E.-H. neer, die even later op straat overleed.

ikerremans

Ilyasse was die zondag samen met zijn kompaan Yassin B. de woning van Roger V. en zijn vrouw binnengedrongen. Ze bedreigden de man met een schroevendraaier en dwongen de voormalige goudsmid om zijn kluis te openen.

Op een gegeven moment kon Roger een mes grijpen en stak hij Ilyasse in de hals. De twee vluchtten naar buiten maar even verder stuikte Ilyasse in elkaar. Yassin liet zijn dode vriend achter en vluchtte.

Een paar dagen later werd Yassin door zijn moeder aangegeven bij de politie en werd hij opgesloten in een instelling. Gisterochtend moest ook hij het incident overdoen tijdens een wedersamenstelling, los van Roger V. Bij hem werden Ilyasse en Yassin ‘gespeeld’ door twee politiemensen in een rood en een blauw T-shirt. Bedoeling van de wedersamenstelling is dat de onderzoeksrechter een beter beeld krijgt van de verklaringen van de beide partijen.

Foto: Jan Van der Perre

Nu in het nieuws