"Willen Open Vld en CD&V liever in sukkelstraatje blijven?"

Willen Open Vld en CD&V liever in sukkelstraatje blijven?

"Willen Open Vld en CD&V liever in sukkelstraatje blijven?"

Print
Bart De Wever, voorzitter van N-VA, lanceerde maandag het idee om een rechtse noodregering op poten te zetten. Dat lokte bij de andere partijen niet meteen veel enthousiasme uit. Partijgenoot Jan Jambon herhaalde dinsdagmorgen dat het om een ernstig voorstel gaat.

N-VA wil in zee met Open Vld en CD&V. De sp.a zou dus afvallen, net als de PS langs Waalse zijde. De MR mag wel mee doen.

De noodregering zou de zes Europese aanbevelingen willen uitvoeren. Nadien zou het communautaire akkoord opengebroken worden.

"Ongewone tijden vragen om ongewone oplossingen", aldus Jan Jambon op Radio 1. "Maak de optelsom, het is in elk geval haalbaar. Maar elke partij moet het zelf maar weten. Willen ze dan liever in het sukkelstraatje met de PS blijven?"

Koning

Hoe het nu echt verder zal gaan, weet niemand. Het is wachten op een initiatief van de koning. Onze vorst ziet vandaag de partijvoorzitters. Benoît Lutgen, voorzitter van het cdH, mag als eerste langs op het kasteel van Ciergnon (10u). Een uur later wordt sp.a-voorzitter Bruno Tobback verwacht.

Dinsdagnamiddag om 14 uur gaat CD&V-voorzitter Wouter Beke naar Ciergnon. De koning ontvangt om 15 uur PS-vicepremier Laurette Onkelinx. De liberalen van Open Vld en MR moeten pas woensdag bij de koning langs.

Lees ook: Koning start consultaties met onderhandelaars
Lees ook: Vande Lanotte: "Het is nog niet te laat"
Lees ook: Turtelboom: "Oplossing komt er niet door handdoek te gooien"

.

Nu in het nieuws