Finalisten FrappantPOP: Noble Tea

Print
Op zaterdag 3 december vindt de apotheose plaats van FrappantPOP, het Antwerpse muziekconcours voor jong talent uit de regio. De voorbije weken vonden de voorrondes plaats en werd het kaf van het koren gescheiden.

Van de 36 bands die deelnamen blijven er uiteindelijk achts bands over die het op 3 december elkaar de loef moeten proberen af te steken in muziekcentrum Trix.

GVA.be wil in de aanloop naar de finale haar lezers laten kennismaken met de finalisten, die binnenkort misschien wel een doorbraak forceren zoals eerdere deelnemers als School is Cool en The Mojo Filters.

De komende dagen stellen we de acht kandidaat-winnaars aan u voor via een videoverslag. Vandaag is de beurt aan het jonge kwartet Noble Tea.

Noble Tea

Wie? Jong kwartet uit Sint-Job en omgeving: Oliver Symons (zang, piano, gitaar), Emiel Van Den Abbeele (gitaar), Antoni Foscez (drums), Moreno Claes (bas). Drie van hen studeren aan PHL Music-hogeschool in Hasselt.

Wat? Pop- en rocksongs met titels als 'Before I catch you' en 'We will rise at the end of the world'.

Invloeden? Nick Cave, dEUS, Bob Dylan, Pink Floyd, The Doors, Babyshambles, Bon Iver, Elbow, Jeff Buckley, The National, The Beatles, Joni Mitchell,...

Palmares? Samenwerking met producer David Poltrock (Arid, Hooverphonic, Tom Helsen). Enkele concerten, waaronder een voorprogramma van Stash.

Online: http://vi.be/nobletea

.

Nu in het nieuws