"Doen niet meer in onze broek"

Doen niet meer in onze broek

"Doen niet meer in onze broek"

Print
In Chelsea stond Laszlo Köteles in een schietkraam. Enkele weken eerder had hij in de BayArena ook al twee goals geslikt. Geen aangename herinneringen voor een doelman. Vreest de Hongaar niet voor een gelijkaardig scenario woensdag in het Estadio Mestalla, thuishaven van Valencia? Neen, zo blijkt. "De tijd dat we tegen een grote ploeg in onze broek deden, is voorbij."

"Een team dat derde staat in de Primera Division, is een topteam. In de heenmatch konden we thuis nog een punt uit de brand slepen. Maar dat zal deze keer niet evident zijn. Ik verwacht dat de Spanjaarden nog een stuk agressiever voor de dag zullen komen."

"Ik weet dat veel mensen zullen lachen met wat ik nu vertel. Maar in de huidige campagne vielen al enkele verrassingen te noteren. Kijk naar APOEL Nicosia. Daar kunnen wij niet aan tippen. In Chelsea deden we zelfs in onze broek en kregen we een pak rammel. Maar thuis stelden we orde op zaken en daar hebben we veel vertrouwen uit geput."

Er is wel iets dat hem stoort. Hij werd door de Hongaarse bondscoach Egervari gepasseerd voor de interlands tegen Liechtenstein en Polen. "Ik was blij dat Danny (Tözser, nvdr) er wel weer bij was. Maar toen ik de selectie vernam, was mijn eerste reactie: Fuck, why not me? (Verdomme, waarom ik niet?, nvdr). Wie mijn concurrenten zijn? De 35-jarige Kiraly van tweedeklasser München 1860, Bogdan, de reservekeeper van Bolton, en Kovacs, de keeper van PAKS, dat zich kwalificeerde voor de Europa League."

RCo

Meer voetbalnieuws