Politie lacht niet met fruitige verkeerslichten

Onbekenden hebben de verkeerslichten op de kruising van de Kroonwinningsstraat en de Grote Ring 'verfraaid' met stickers die alleen vormen van fruit en groenten laten doorschijnen. "Is dit een grap of zo", vraagt lezer Jan Annaert zich af. "De drie lichten zijn van vorm veranderd. Gaat iemand hier iets aan doen?"

kscherpenberg

Het rode licht is met een zwarte kleefrand omgevormd tot een aardbei, het oranje licht heeft nu een wortelvorm en het groene licht heeft meer weg van een appel. Een onschuldige grap zou je denken, maar de Hasseltse politie kan er niet mee lachen.

"Dit kan dus niet", reageert HAZODI-korpschef Philip Pirard. "Wie dit gedaan heeft, weten we nog niet. Maar we gaan wel proberen de daders te vatten. Alleszins gaat meteen een ploeg terplekke en bekijken we of we de verkeerslichten weer cirkelvormig kunnen krijgen. Lukt dat niet, dan verwittigen we het Agentschap Wegen en Verkeer zodat zij meteen kunnen optreden en de verkeerslichten in hun oorspronkelijke staat kunnen herstellen."

"De dader riskeert een vervolging voor vernieling van goederen in het openbaar domein, vandalisme dus", zegt commissaris bevoegd voor verkeer, Francis Balaes. "De verkeerslichten moeten immers naar vorm en zichtbaarheid gerespecteerd worden en moeten dus cirkelvormig zijn. Omdat het niet de eerste keer is dat er in Hasselt verkeerslichten worden overplakt, bekijken we of we een klacht gaan indienen tegen onbekenden."

DJ

MEER OVER Hasselt

Nu in het nieuws