Emmy voor 'Benidorm Bastards'

'Benidorm Bastards' heeft nu ook de prestigieuze International Emmy Award voor Beste Comedy gewonnen.

In het humoristische programma, dat eerst te zien was op 2BE en nadien op vtm , nemen bejaarden jongeren in de maling. Alles wordt gefilmd door een verborgen camera.

De 'Benidorm Bastards' scoren niet alleen in ons land. Het programma werd al aan verschillende buitenlandse zenders verkocht, ook aan NBC.

Het programma van productiehuis Shelter haalde het van deze genomineerden: 'Up' uit Brazilië, 'Facejacker' uit Groot-Brittannië en 'The Noose' uit Singapore.

Kers op de taart

Het is de eerste keer dat een Belgisch tv-format een onderscheiding wegkaapt op de internationale Emmy's. Een Emmy Award kan je zien als een Oscar voor een televisieprogramma.

"Een geweldig moment in de geschiedenis van de Vlaamse televisie", reageert de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). "De kers op de taart van het indrukwekkende internationale parcours en palmares dat de reeks de voorbije maanden heeft opgebouwd."


De oudjes zijn natuurlijk de helden van het verborgen camera-programma, maar de sterkte zit ook in de verbaasde blikken van de jongeren die worden beetgenomen. Werd u ooit op straat geconfronteerd met een grap van de Bastards, en werd dat vervolgens uitgezonden? Contacteer ons. Mail naar hier@reageren.be. Vergeet uw contactgegevens niet te vermelden!


Bekijk een compilatie dankzij YouTube:

Nu in het nieuws