Nijlense kunstenaressen blijken creatieve tweelingzussen

Ze wonen bij mekaar om de hoek en ze maken kunstwerken die perfect door één deur kunnen. Geen wonder dat de buurvrouwen Hilde Van Hool en Martina Van Erum samen een tentoonstelling organiseren.

Martina woont in de Nijlense Elsendonkstraat. Vlak om de hoek woont Hilde in de Pater Damiaanstraat. Lang waren ze naarstig elk met hun eigen kunst bezig. Hilde met fotografie en Martina met schilderen. Toen ze ontdekten dat ze eigenlijk min of meer hetzelfde deden, groeiden de twee naar elkaar toe.

"We kenden mekaar al lang van ziens. Maar dat we met kunst bezig waren, wisten we niet. Tot we vorig jaar tijdens de Week van de Amateurkunsten eens bij elkaar binnenliepen. We werkten blijkbaar rond dezelfde thema's en het klikte ook nog eens. Een samenwerking was geboren", legt Hilde uit.

"We gaan onze werken samen tentoon stellen onder de titel Dubbelzicht. Hoe we de galerie exact gaan inrichtingen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar het zou best kunnen dat we onze werken voor een stuk door mekaar hangen. We werken allebei veel rond beweging. Het past gewoon perfect bij mekaar", vult Martina aan.

De tentoonstelling loopt een week van 25 november tot 2 december in Galerie Binoche in de Wetstraat. Maandag tot vrijdag van 14-19u, donderdag van 16 tot 22u en zaterdag en zondag van 12 tot 18u.

Lees het volledige verhaal in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio