Milieuvriendelijk wokken in Antwerpen

Print

Milieuvriendelijk wokken in Antwerpen

Antwerpen - Na een tijdelijke sluiting heropende het Aziatische Fast Food restaurant Wok A Way in de Wilde Zee haar deuren. Zaakvoerder Kasper Stuart vond het na negen jaar hoog tijd voor een opknapbeurt. En die was grondig.
Vaste klanten zullen in eerste instantie vooral de frisse kleuren opmerken met geel in de hoofdrol want de belangrijkste renovaties zijn niet zichtbaar voor het oog. Leidingen, installaties, apparatuur, … alles werd flink onder handen genomen. Het trademark van Wok A Way, de lopende band waarop de heerlijke wok-, dim sum- en sushischotels de revue passeren, is gebleven en blijft de aandachtstrekker van de zaak.

Grootste vernieuwing op vlak van de kaart is het bio aanbod met Bio Woks en Healthy drinks for (in)sane people. De Aziatische keten (want een tweede zaak in Gent) trekt duidelijk de gezonde en milieubewuste kaart, want naast het Bio assortiment werkt Wok A Way met recycleerbare materialen, LED of spaarlampen en groene energie.

In Gent composteert Wok A Way op zijn dakterras en geeft naast de Gentse ook de Antwerpse klanten regelmatig een voorraadje compost mee (max. 2 kg per persoon).

Voor de herinrichting in Antwerpen is zoveel mogelijk gekozen voor tweedehands meubilair om productiekosten – en dus CO2 uitstoot – te beperken. Ook wordt waar het kan gebruik gemaakt van producten van dichtbij huis om energieverspilling door o.m. transport te vermijden. De keten stelde ook een charter voor duurzaam ondernemen op met als doelstelling hun ecologische footprint jaarlijks te verkleinen.

Zoals de naam al aangeeft kan je bij Wok A Way ook terecht voor meeneemgerechten. Je maaltijd wordt verpakt in een kartonnen bakje en je krijgt er uiteraard (houten) chopsticks bij.

Wok A Way in Antwerpen is open van 11.30 uur tot 20 uur en gesloten op zon- en feestdagen.

Wok A Way

Groendalstraat 14

2000 Antwerpen

www.wokaway.be

Van uw wijkcorrespondent Carolien Krijnen
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio