Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Rammelbuikje" moet geld in het potje brengen

De Kalmthoutse zangeres Ellen Appelen heeft op Youtube een proefversie gezet van "Rammelbuikje". Dat is het themalied voor het Kalmthoutse luik van Music for Life 2011. Van 16 tot 23 december zullen er aan de Kalmthoutse atletiekpiste achter het station, tijdelijk omgedoopt tot "Glazen Huis", tientallen activiteiten doorgaan om geld in te zamelen voor Music for Life. Thema dit jaar is de strijd tegen diarree, vandaar het "Rammelbuikje" : "Mijn buikje rammelt, mijn buik doet pijn, gerommel en getrommel, dat is niet fijn."

Boris Rousseeuw

Ellen Appelen zingt het liedje op Youtube met haar eigen leerlingen van het derde leerjaar van de basisschool Erasmus in Kalmthout. Uiteindelijk moet er een uitvoering komen met maar liefst 200 Kalmthoutse kinderen. Die gaan op 23 december de totale opbrengst van alle lokale acties afgeven in het echte Glazen Huis in Antwerpen. Eerder dit jaar, na de grote brand op de Kalmthoutse Heide, maakte Ellen Appelen ook al een "Heidebrandlied" waarin ze het drama op kindermaat vertaalde.

Bekijk het Rammelbuikje hier via YouTube:

Boris Rousseeuw

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio