Oud-GvA-journalist Roger Van Houtte overleden

Voormalig GvA-journalist Roger Van Houtte is woensdag op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Hij laat een echtgenote en drie dochters na. Dat meldt de website van N-VA.

jrosquin

Roger Van Houtte werd op 9 juli 1951 geboren in Blankenberge als jongste zoon in een gezin met vier kinderen. Hij volgde de Grieks-Latijnse humaniora en ging daarna naar de KU Leuven, waar hij met onderscheiding het diploma behaalde van licentiaat in de Politieke & Sociale Wetenschappen, richting Communicatiewetenschappen.

Zijn professionele loopbaan begon Roger Van Houtte in 1973 als medewerker bij uitgeverij Hoste. Van 1976 tot 1985 was hij onder meer eindredacteur van de regionale edities Mechelen, Kempen en Antwerpen van Het Laatste Nieuws en van het nieuws uit het arrondissement Antwerpen in de dochterkrant De Nieuwe Gazet. Daarnaast doceerde hij journalistiek aan de School voor Europese Talen in Antwerpen.

22 jaar Gazet

In 1986 stapte Roger Van Houtte over naar Gazet van Antwerpen, als rubriekleider Algemeen Nieuws onder hoofdredacteur Lou De Clerck. Later werd hij onder meer politiek verslaggever op de Antwerpse stadsredactie en werkte hij op de redacties Buitenland en Economie. Hij stond bekend om zijn vlijmscherpe analyses en commentaren.

Naar de N-VA

Roger Van Houtte verliet Gazet van Antwerpen eind 2008 en werkte sindsdien als tekstschrijver voor de N-VA. Enkele weken geleden kreeg hij in het containerpark van Berchem een hartaanval. Hij kwam in een coma terecht, waaruit hij niet meer is ontwaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners