Brava en Greenpartners worden Coöbra

De fusie tussen de groenteveilingen Brava en Greenpartners is rond. De combinatie krijgt de naam Coöbra.

jvangeyte

Brava heeft vestigingen in Zellik en Kampenhout. Greenpartners zit in Sint-Katelijne Waver. Deze laatste ontstond als een afscheuring van de Mechelse Veilingen.

De nieuwe fusieveiling verkoopt de productie van zo'n 1.000 leden. Ze is goed voor een omzet van 120 miljoen euro, wat meer dan 10% is van de waarde van alle groenten die in ons land wordt verkocht.

Coöbra is de grootste witloofveiling ter wereld. Bovendien wordt ze een belangrijke speler op het vlak van de meeste groenten.

De fusie kwam er om de kosten te kunnen spreiden over een groter geheel. Bovendien vulden beide veilingen mekaar aan. Greenpartners vertegenwoordigt een groot pakket glasproductie, terwijl Brava naast witloof een gevarieerd aanbod van groenten en fruit op de markt zet.

Filip Fontaine, die algemeen directeur was bij Brava, zal de fusiegroep leiden. Zijn collega Dominik Planckaert, die Greenpartners leidde, wordt nu financieel directeur van de nieuwe combinatie. Josse De Baerdemaeker is voorzitter van de raad van bestuur.

Bij Coöbra zullen 90 mensen werken.

JVG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER