DSK klaagt krant 'Le Figaro' aan

DSK klaagt krant 'Le Figaro' aan

DSK klaagt krant 'Le Figaro' aan

Print
Het vroegere hoofd van het Internationaal Muntfonds Dominique Strauss-Kahn en zijn echtgenote Anne Sinclair zullen een klacht indienen tegen de Franse krant Le Figaro wegens schending van de privacy na publicatie van een artikel over de situatie van dit huwelijk, zo heeft hun advocaat Richard Malka dinsdag bekendgemaakt.

"Er is beslist in te gaan tegen de Figaro wegens een aanval op het privéleven na de publicatie zaterdag van een artikel over de vermeende ontreddering van Anne Sinclair", zei meester Malka.

De krant haalde een intimus van de "familiale clan" aan volgens dewelke de "maat vol" is en dat de Franse journaliste die sinds mei 1991 met Strauss-Kahn is getrouwd "niet voorbij kan gaan aan de vraag om een scheiding".

Volgens de raadsman is hiermee het kader van informatie overschreden voor dat van "voyeurisme". "Daarom doen we een oproep tot de pers om verantwoordelijkheid in deze zaak. Er zijn grenzen die niet mogen worden overschreden".

Anne Sinclair en Dominique Strauss-Kahn hebben maandag via hun advocaten laten weten dat zij het gerecht zullen inschakelen om elke schending van het onderzoeksgeheim "te laten ophouden of veroordelen", uit "vermoeden van onschuld" en omwille van hun "privacy".

MEEST RECENT