Mario De Clercq pikt kritiek van Nys over Pauwels niet

Wie raakt aan een renner van Sunweb-Revor, in dit geval Kevin Pauwels, raakt aan Mario De Clercq. De Oost-Vlaming schrikt er zelfs niet voor terug Sven Nys stevig aan te pakken, indien nodig. "Zijn uitspraken slaan nergens op."

drombouts

Nys nam het Pauwels zondag kwalijk dat hij in Hamme-Zogge geen initiatief nam in de achtervolging op de uiteindelijke winnaar Zdenek Stybar. "Ik herken de hand van De Clercq in die tactiek. Niet meewerken maar nadien wel profiteren: zo ken ik de man al twintig jaar."

Kritiek die bij de ex-wereldkampioen in het verkeerde keelgat schoot. "Wat Nys allemaal vertelt, slaat nergens op. Eerst en vooral minimaliseert Sven Nys zijn eigen prestatie. In Niel kreeg hij een aantal seconden voorsprong cadeau omdat er achter hem getwijfeld werd toen hij alleen voorop ging fietsen."

"Ten tweede: in Pilzen is Sven Nys duidelijk de minste van een kopgroep van drie. Daar vloert hij Stybar en Pauwels door een afwachtende houding aan te nemen. Dan ben je slecht geplaatst om dat anderen te verwijten."

"De manier ook waarop hij de recente prestaties van Kevin Pauwels in één moeite door minimaliseert door zo tekeer te gaan, is er mijns inziens ook ver over."

"Vorig jaar zette Nys de GvA-trofee naar zijn hand door Pauwels voor en tijdens de wedstrijd enorm onder druk te zetten", vindt De Clerq. "Hij kreeg 'm in zijn hoofd compleet kapot, net als in Asper-Gavere. Daar liet Kevin zich ringeloren omdat hij te veel respect had voor Nys."

"Ik sluit niet uit dat Sven hem nu opnieuw probeert te bewerken. Er is een jongen bijgekomen die nu ook zijn deel van de koek opeist. Ik hoop in elk geval dat Kevin op psychologisch vlak sterk genoeg is om zich niks aan te trekken van mogelijke spelletjes die gespeeld worden."

Vastgoed

Jobs in de regio